Top 3 matkakohteet Suomessa

Tässä muutamia meidän mielestämme parhaita ja kauneimpia matkakohteita Suomessa.

1. Yyteri

Yyteri sijaitsee Porissa ja se on tunnettu dyynien täyttämästä hiekkarannastaan. Yyterin ranta on matala ja sopii aloittelevalle uimarille, eikä aallotkaan, merestä huolimatta ole päätä huimaavia. Kirkas vesi, dyynit ja vaalea hiekka luovat eksoottisen tunnelman. Rannalla voi mm. pelata beach futista tai sup-lautailla. Yyteri tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden retkeilyyn. Lietteeksi kutsuttu alue on nimestään huolimatta kaunis retkeilyalue. Se tunnetaan monien kahlaajalintujen pesimäalueena. Yyteriä ei kutsuta turhaan bongarin paratiisiksi.

Kuvahaun tulos haulle yyterin dyynit

2. Wanha Markki

Wanhasta Markista löytyy Suomen ainoa eläinten vanhainkoti. Se sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Ylistarossa. Siellä voi tavata mm. poneja, aasin, koiria, sikoja, kaneja, vuohia ja kanoja. Suurin osa eläimistä on siellä vapaana. Wanha Markki sopii kaikille eläinten ystäville, myös pienille lapsille. Eläinten vanhainkodin lisäksi siellä on myös kahvio ja myymälä. Myymälässä myydään mm. sauna- ja kylpytuotteita, käsintehtyjä luonnonmukaisia palasaippuoita, löylytuoksuja sekä saunasaippuoita. Sieltä löytyy myös Ranskasta, Espanjasta, Italiasta ja Englannista tuotuja naisten asusteita, laukkuja, koruja sekä mekkoja. Wanha Markki on hyvä etappi autoilijan kesälomamatkalla.

Suloinen poni ja taustalla Wanhan Markin piha

 

3. Posankka

Posankka on patsas, joka kuvaa kumiankan ja marsipaanipossun risteytystä. Sen tekijä Alvar Gullichsen sai idean posankasta nähtyään Lontoossa Warner Brothersin kaupassa veistoksia Väiski Vemmelsäärestä ja muista piirroshahmoista. Posankka valmistui vuonna 1999. Seuraavana vappuna se lipui ensin kellumaan Aurajokeen ja myöhemmin siirrettiin nykyiselle paikalleen Helsinginkadun varteen lähelle ylioppilaskylää. Se on 5 metriä korkea, 4,35 metriä leveä ja syvyys on 7,5 metriä. Jouluna Posankalle puetaan päähän tonttuhattu ja vappuna ylioppilaslakki.

Kuvahaun tulos haulle posankka