Saksalaisten täsmällisyys teki rekkakuljettajaan vaikutuksen

Eurooppa on mielenkiintoinen paikka, ilman viiden tähden hotelliakin, sanoo Euroopassa työkseen rekkaa ajanut Vesa Urpomäki.
Eurooppa on mielenkiintoinen paikka, ilman viiden tähden hotelliakin, sanoo Euroopassa työkseen rekkaa ajanut Vesa Urpomäki.

Tykkään paljon matkustamisesta, ja isäni Vesa Urpomäki on sitä tehnyt nuorena paljon ympäri Eurooppaa. Hän ajaa nykyään öljyrekkaa ympäri Suomea, mutta ennen hän matkusteli Euroopassa. Hän lähti ensimmäiselle pitkälle matkalleen vuonna 1994.
"Sen matkan ensimmäinen kohde oli Saksa ja olin silloin 28-vuotias. Koko matka kesti yhteensä noin kaksi vuotta ja kävin välillä Suomessa viikon lomilla. Työskentelin silloin Viinikka Oy:ssä. Sillä matkalla kävin myös esimerkiksi Ranskassa ja Ruotsissa. Yksi parhaiten mieleen jääneistä asioista on saksalaisten täsmällisyys, kun kaikki piti olla just eikä melkeen, Urpomäki kertoo.

Vuonna 2009–2010 tapahtui onnettomuus, jonka takia Urpomäki lopetti reissutyön. Toisena asiana vaakakupissa painoi perhe. Nykyään Urpomäki matkustaa ympäri Suomea ja on kerralla 1–5 päivää pois kotoa.

Myös äitini on lapsuudessaan matkustellut asuntovaunulla ja ehkä näiden juttujen takia myös nykyään matkustelemme jonkin verran.