Pirates of the caribbean dead men tell no tales

Pirates of the caribbean dead men tell no tales
ensi-ilta, 11. toukokuuta 2017
Pääosat: Johnny Depp, Javier Bardem, Orlando Bloom, Kaya Scodelario, Brenton Thwaites, Geoffrey Rush
Ohjaajat: Joachim Ronning ja Espen Sandberg
Musiikin säveltänyt: Geoff Zanelli
Käsikirjoitus: Jeff Nathanson

Juoni

Tarina kertoo, kuinka Henry Turner on nuori aikuinen ja on päättänyt pelastaa isänsä Willin lentävän hollantilaisen kiroukselta.  Hän etsii apuunsa Jack Sparrow. Sillä välin suurta vihaa tappajaansa Jackia kohtaan poteva aave kapteeni Salazar lähtee kosto retkelle. Löytävätkö Jack ja Henry kumppaneineen tarunomaisen kolmikärjen ennen kuin Salazar hoitelee heidät?

Arvostelu

Paljon huonoa sanottavaa ei löydy uudesta merirosvoseikkailustamme. Tarina oli jälleen hauska ja jännittävä, joka vetää katsojansa saman tien mukaan. Juonenkäänteet olivat yllättäviä. Kohtaukset olivat toteutettu erittäin hienosti. Ensimmäinen kohtaus toi suorastaan kylmät väreet pintaan, siinä oli tunnetta paljon ja musiikki oli loistava siihen. Musiikki toimi elokuvassa muutenkin, kuten aina. Se toi tarpeen mukaan jännittävän, surullisen ja seikkailullisen tunnelman. Se oli voimakasta ja kaunista

Depp loisti jälleen Jack…anteeksi, kapteeni Jack Sparrowna. Joskin hieman muutosta kapteenissa näkyi. Kuten tiedätte, Kapteeni Sparrow on hieman omalaatuinen, mutta outojen puheiden ohessa tuli suuresti järkevääkin asiaa. Silti tuntui, että dead men tell no talesissa sekoilua tuli paljon enemmän. Ehkä siitä johtuen hän oli jälleen hulvaton. Muutkin hahmot olivat erittäin onnistuneita jälleen. Esimerkiksi Javier Bardemin Kapteeni Salazar. Hänet oli toteutettu loistavasti sekä visuaalisesti että tietenkin näyttelijän lahjojen kautta. Aaveet olivat loistavasti tehtyjä. Pieniä yksityiskohtia myöten kaikki oli erittäin uskottavan näköistä. Aaveet olivat samaan aikaan pelottavia ja hauskoja. Hatunnosto siis!

Olin ensin itse huolissani, kuinka aavehait toimisivat, mutta nekin olivat mahtavia. Kaya Scodelario näytteli loistavasti Carinaa, joka oli erittäin hieno hahmo. Kuin myös Brenton Thwaites näytteli ihailtavasti Henry Turneria. Yksi lempi hahmoni on ollut aina Kapteeni Barbossa. Geoffrey Rush näytteli hahmon jälleen mahtavasti. Barbossa oli hauska ja jännittävä. Oli myös hauska kuulla jotain todella yllättävää hänestä.

Toiminta oli upean näköistä. Lavastukset olivat uskomattomia ja toivat tarinan kunnolla eläväksi. Erikoistehosteet vetivät katsojansa keskelle toimintaa. Taisteluissa oli myös mukavasti hauskoja kohtia, jotta meno ei menisi aivan liian vakavaksi. Meritaistelut olivat mahtavia. Laivat näyttivät todella päheiltä. Kapteeni Salazarin Silent Mary teki minuun kunnolla vaikutuksen. Se oli karmiva ja kerrassaan upea. Kuvakulmat olivat toimivia ja näyttivät toiminnan hyvin.

Elokuvasta on vielä mainittava sen trailerit. Ne olivat erittäin hyviä. Oma suosikkini on traileri, minkä tausta musiikkina on Johnny Cashin Ain´t no grave. Musiikki on sommiteltu siihen täydellisesti ja siinä näytetään juuri oikeat kohdat. Traileri saa katsojansa haluamaan nähdä elokuvan heti.

Annan elokuvalle neljä ja puoli tähteä.