Nimet ja Sukunimet

Suomessa on monia erilaisia suku- ja etunimiä.
Suomessa on monia erilaisia suku- ja etunimiä.

 Aino

Suomessa on monia erilaisia suku- ja etu nimiä. Esim. tyttöjen yleisin etunimi on Aino. Ainon sai ensimmäiseksi etunimekseen yhteensä 518 vuonna 2018 syntynyttä tyttöä. Ainon nimpäivää vietetään 10. toukokuuta ja silloin on myös Ainin, Ainan ja Ainikin nimipäivät. Aino nimi tulee Kalevalasta, jossa laulettiin Aino-tytöstä. Aino nimi viittaa perheen ainoaan lapseen ja se oli ensimmäinen almanakkaan tullut täysin suomalainen nimi. Nimi Aino on ollut pitkään yleisin tyttöjen nimi Suomessa, koska se on tullut Kalevalasta ja ihmiset usein ottavat Kalevalasta nimen lapselleen.

Leo

Yleisin poikien nimi on Leo, ja sen sai etunimekseen 570 lasta vuonna 2018. Leon nimipäivää vietetään 28. kesäkuuta silloin on myös Leopoldin nimipäivä. Nimi Leo tulee nimestä Leonard. Leo ei ole ollut Suomen suosituin nimi ennen vuotta 2018.

Muuta tietoa

Suomen yleisin sukunimi naisilla ja miehillä on Korhonen. Korhosia oli suomessa 22959 kappaletta vuoden 2019 alussa. Iltalehden äänestyksen mukaan vuonna 2019 hyväksytyistä nimistä oudoin oli Taikakukka.

Suomen yleisin kokonimi on Ylen tutkimuksen mukaan Timo Virtanen .