Myrskyluodon Maijassa näyttelevä Ella Niinistö toteutti suurimman unelmansa

Kaupunginteatterissa näyttelevä Niinistö käy Kulosaaren yläkoulun kahdeksatta luokkaa. Näyttelemistä hän kuvailee kovaksi työksi.
Kaupunginteatterissa näyttelevä Niinistö käy Kulosaaren yläkoulun kahdeksatta luokkaa. Näyttelemistä hän kuvailee kovaksi työksi.

Helsinkiläisen Ella Niinistön, 14, suurin unelma on toteutunut. Hän näyttelee Helsingin Kaupunginteatterissa parhaillaan menevässä musikaalissa Myrskyluodon Maijassa yhtä päärooleista, Mariaa vanhempana.
"Olen haaveillut tästä koko ikäni. Parasta on se, että saan tehdä kaikkea kivaa lavalla ja työskennellä  mukavien ihmisten kanssa", Niinistö kertoo.

Kaupunginteatterissa näytteleminen on kovaa työtä. Ryhmä harjoitteli esitystä kolmen kuukauden ajan joka päivä 4–8 tuntia. Näytöksiä on 4–5 viikossa.

Miten Niinistö ehtii opiskella samaan aikaan Kulosaaren yläkoulun kahdeksannella luokalla? "Harjoituskaudella olin paljon poissa ja hoidin vaan sitten läksyt ja koulujutut aina kotona. Nyt, kun näytökset ovat alkaneet olen enää harvoin poissa – vain parikertaa kuukaudessa."

Niinistö on päässyt näyttelemään aiemmin sivurooleissa Helsingin Kaupunginteatterissa. Lisäksi hän on tehnyt sivurooleja televisioon. Mistä hän sitten sai alunperin kipinän näyttelemiseen?
"Äiti oli töissä teatterilla tosi pitkään. Siitä se innostus sitten minullakin lähti."

Niinistö kuvailee näyttelemistä sairaan siistiksi. Hän toivoo saavansa siitä ammatin.
"Haluaisin yläasteen jälkeen lukioon ja sitten teatterikorkeakouluun. Sinne on kyllä tosi vaikea päästä."

Niinistö kannustaa kaikkia nuoria uskomaan lujasti omiin unelmiinsa.
"Kun tekee paljon töitä sen eteen, mitä haluaa eikä luovuta, pääsee pitkälle. Mokia tulee välillä, eikä niille voi mitään. Välillä oon unohtanut repliikin tai sanonut sen väärään kohtaan, laulanut väärin tai sit laittanut väärät vaatteet kohtaukseen. Mutta ei se haittaa. Mokiinkin tottuu", Niinistö sanoo nauraen.
 

Myrskyluodon Maija

Suomalainen suurmusikaali on Helsingin Kaupunginteatterin ohjelmistossa juuri nyt. Ensi-ilta oli 24. elokuuta ja viimeinen esitys nähdään 30. joulukuuta. Myrskyluodon Maija kertoo naisesta, joka muuttaa miehensä kanssa Myrskyluodon saarelle. Heidän lapsiaan ovat Mikael, Maria, August, Johanna, Hindrik ja Gapriel. Maijaa näyttelee Laura Alajääski ja Jannea Aaro Wichman.

Myrskyluodon Maijan on säveltänyt Lasse Mårtenson. Uudella musikaaliversiolla juhlistetaan 50-vuotiasta teatteritaloa ja 100-vuotiasta Suomen itsenäisyyttä.

 Suomalainen työ on sarja, jossa eri ammattien edustajat pääsevät kertomaan, millaista työtä satavuotiaassa Suomessa tehdään.