Kesällä voi tehdä muutakin kuin nukkua.

Aiotko viettää koko kesän nukkuessa? Mieti uudestaan. Tänä kesänä voisit kokeilla jotain uutta, kuten uutta urheilulajia tai jotain muuta aktiviteettia. Tässä on lyhyt lista asioista, joita voit kokeilla kesällä.

1. Testaa erilaisia frisbeegolfratoja
Frisbeegolf on 1960-luvulla kehitetty laji, jossa on sama idea kuin golfissa, mutta mailan ja pallon tilalla on kiekko. Lajissa edetään radalla ja koetetaan saada kiekko koriin mahdollisimman vähin heitoin. Väyliä on yleensä 18, mutta radan voi aina jättää kesken. Katso täältä koko Suomen frisbeegolfradat ja valitse oma liikuntapaikkasi. Kiekkoja myydään urheilukauppojen lisäksi joissakin marketeissa. Laji on ilmainen ja radat erilaisissa maastoissa, joten frisbeegolfin pelaaminen sopii kaikille.

2. Lähde mökille seikkailumielellä
Ajatteletko, että mökillä on aina tosi tylsää? Mikset kokeilisi asioita, joita et ole ennen tehnyt? Mökillä voi esimerkiksi kalastaa ja sienestää. Uusia kokemuksia saat, kun lähdet mökille seikkailumielellä ja teet metsäretkiä tai soudat veneellä toiselle rannalle ja tutkit uusia paikkoja. Seikkaile!

3. Opettele uusi temppu trampoliinilla
Lomapäivät menevät nopeasti ja hauskasti, kun otat tavoitteeksi opetella uuden tempun trampoliinilla. Ideoita uusiin temppuihin löydät esimerkiksi youtubesta hakusanoilla trampoliinitemppuja tai englanniksi trampoline tricks. Muista katsoa huolellisesti ohjeet ja harjoitella turvallisesti. Pidä hauskaa!

4. Nähtävyysmatka Helsinkiin
Tutustu Helsingin matkavinkkeihin, vaikka asuisit itse Helsingissä. Omasta kotikaupungista voi löytää aina uutta. Mieti kotona muutama paikka, johon haluat mennä, pakkaa eväät mukaan ja pyydä vielä kaveri seuraksi.

5. Ui sydämesi kyllyydestä
Pyöräile lähirannalle ja vietä päivä vedessä. Jos tutut maisemat alkavat kyllästyttää, tee ystäviesi kanssa uimaranta-vertailu. Kiertäkää jokaisen lempirannoilla ja järjestäkää leikkimielinen arviointi. Mikä on paras ranta? Miksi?

6. DIY
Do it yourself! Eli tee omin käsin jotain suuhun, kotiin, ulos tai lahjapakettiin sopivaa. Erilaisten diy-juttujen kokeileminen on mukavaa erityisesti sadepäivinä. Ideoita löydät esimerkiksi täältä.

7. Kirjoita kirja
Suunnittele tarina. Sen jälkeen voit alkaa kirjoittaa. Kirja voi olla romaani tai lyhyt novelli. Julkaise oma kirjasi netistä löytyvien ohjelmien ja palvelujen avulla. Oman kirjan voi toteuttaa vaikkapa valokuvakirjana.