Jussi Paalanen ei pienistä mokista hätkähdä

Tuusulalaisen Hyökkälän koulun musiikinopettaja keikkailee myös bändinsa kanssa.

Tuusulalaisen Hyökkälän koulun musiikinopettaja Jussi Paalasen musiikkiura alkoi jo 5-vuotiaana isän innoittamana ja inspiroimana. Hänen läheisensä ovat erittäin musikaalista porukkaa. Isä on sellisti, veljet ovat ammattimuusikoita, siskot ovat musiikinopettajia ja laulavat kuorossa, puoliso on tanssinopettaja, serkut ovat ammattimuusikoita ja pienet lapset ovat musikaalisia.

Tälläkin hetkellä Paalanen soittaa bändissä työnsä ohella. Bändi soittaa covereita sekä Paalasen omia lauluja ja keikkailee silloin tällöin.

Soittimia
ympäri maailmaa

Elämänsä aikana Paalanen on soittanut monia soittimia.
"Mitä soittimia en olisi soittanut", hän sanoo.

Pienenä hän alkoi soittamaan selloa, ala-asteella mukaan tuli kitara ja yläasteella piano. Kun hän alkoi opiskella, hän kokeili erilaisia bändisoittimia.

Myöhemmin hän soitti erilaisia soittimia ympäri maailmaa, esimerkiksi sormipianoa ja timbilaa. Paalanen omistaa paljon erilaisia soittimia kaikkialta maailmasta, ja keräilee niitä. Musiikki on hänelle todella tärkeää, ja hän on hyvin kiinnostunut eri maiden soittimista ja musiikkikulttuureista.

Sydänsurut
pilasivat esityksen

Noloin moka Paalasen musiikkiuran ajalta tapahtui hänen ollessa yläasteella musiikkileirillä. Hän oli seurustellut erään ihanan tytön kanssa, ja he olivat surullisesti vasta eronneet. Illalla hänellä oli edessään selloesitys, joka alkoi pitkällä äänellä. Hänen kätensä alkoi tärisemään niin paljon, että koko alku epäonnistui pahemman kerran.
"Bändissä kun esiintyy, se on jatkuvaa mokailua", hän sanoo nauraen.

Paalasen uran ajalla on tapahtunut monia ihania asioita ja hyviä muistoja on kerääntynyt paljon. Hänen mielestään konsertit ovat olleet parhaita kokemuksia. Mieleenpainuvin konsertti oli Mosambikissa 6. joulukuuta. He esiintyivät Suomen itsenäisyyspäivänä kauniin talon pihassa soittamassa suomalaista musiikkia näkymänä kaunis Intian valtameri.

Opettaa ja soittaa,
mutta ei kuuntele

Musiikinopettajaksi Paalanen ikään kuin vaan ajautui. Hän oli opiskellut musiikinopettajaksi. Ennen sitä hän teki toimittajan työtä, mutta häntä pyydettiin sijaiseksi eri kouluihin, jolloin kiinnostus musiikkia ja sen opettamista kohtaan vain kasvoi.

Paalanen ei itse kuuntele musiikkia hirveästi. Kun musiikkia opettaa, ei sitä vapaa-ajalla välttämättä jaksa kuunnella niin paljoa. Hän kuuntelee musiikkia vähän nuoriin verrattuna. Tiettyjä vanhoja suosikkeja kuitenkin löytyy: The Beatles, Tom Waits ja Väsen. Myös lastenlauluja hän on kuunnellut viime aikoina paljon pienten lastensa kanssa.