"Jos itkettää, ni annan itkun tulla"

Tanssiopettajaksi opiskelu on rankaa hommaa.
Tanssiopettajaksi opiskelu on rankaa hommaa.

Iisa Niemi on 26-vuotias nainen, joka opiskelee Turun taideakatemiassa tanssinopettajan linjalla.

Niemi kertoo, että Suomessa on vain kolme oppilaitosta, joissa voi tällä tasolla opiskella tanssia. Turun taideakatemiassa on ne lajit, jotka hän koki parhaiten alaan valmistaviksi eli jazz, nykytanssi ja baletti. Lisäksi koulusta valmistuu nimenomaan tanssinopettajaksi kun muista alan oppilaitoksista valmistutaan tanssijaksi.
"Haluan nimen omaan opettaa", Niemi kertoo.

Turun taideakatemiassa parasta on mahdollisuus moniammattilliseen yhteistyöhön ja hyvä tekninen varustelu. Niemen mielestä koulu oli myös sijainniltaan paras.

Niemi on aiemmalta koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän toivoo valmistuvansa tanssialan moniosaajaksi.
"Haluaisin perustaa oman tanssikoulun ja kirjoittaa tanssikritiikkejä ja tehdä tanssintutkimusta yleisemminkin, jotta tulisi aikaisempi koulutus myös hyödynnettyä. Haluaisin tehdä mielenkiintoisia ja erilaisia innovatiivisia produktioita laajalla työkentällä ja tärkeiden asioiden puolesta."

Huomenna
paremmalla energialla

Niemellä on ollut hetkiä, jolloin hän ei jaksaisi opiskella, mutta usein kyse on hetkellisestä tunteesta, joka on ohi jo seuraavana päivänä.
"Jos tunnilla itkettää, ni annan itkun tulla ja teen silti. Välillä annan itselleni luvan olla innostumatta ihan kaikesta täysillä, kunhan pidän mielessäni, että huomenna on tultava paremmalla energialla."

Niemeä auttaa jaksamaan myös hyvä ryhmähenki. Jos oikein kiukuttaa, hän miettii kaikkia ihan tosi ällöttäviä ja tylsiä ammatteja ja toteaa, että onpa hän onnekas.

Jos vain taivas olisi rajana, Niemi lähtisi maailmanympärysmatkalle ja opiskelisi joka maassa maan aitoa tanssikulttuuria vain kaikista parhaiden tanssigurujen kanssa.